Over Fast & Speed

Fast&Speed ​​is in 1987 opgericht door Johnny Hakvoort. Sinds eind 2017 is het succesvolle bedrijf in handen van John en Mariska Verberk.   In 1989 werden de producten steeds populairder doordat Johnny Hakvoort Europees kampioen werd. Andere Europese successen voor Fast&Speed kwamen in de jaren daarna met coureurs als Frits Duizendstra die in 1997, 1998 en 2002 Europees kampioen werd en Bernd Stubbe die de laatste jaren domineerde 2008, 2011-2014, 2015,2016,2017 en 2018 met een F&S frame in het Europees kampioenschap.

Ook op Nationaal niveau doen de buggy’s van Fast&Speed uitmuntend met recentelijk kampioenschap voor MIchel Schoenmakers (2019), Huub Jansen (2019), Jeremy Nap (2019),Tim ten Dolle (2015), Gerrit en Jeremy Nap (2016) en Johan de Jong (2017) en niet te vergeten de jongste generatie staat te klaar met bijvoorbeeld drievoudig kampioen Ricardo Otto in de Dutch JuniorBuggy Cup in 2016,2017 en 2019.

Op Eurpees niveau hebben de buggy`s van Fast&Speed het  uitmuntend gedaan met recentelijk kampioenschap voor Bart v/d Putten (2019) en Vincent Mercier (2019).

Frisse start voor ambitieus Fast & Speed

Fast & Speed presenteerde zich begin 2018 op de Racing Expo in Leeuwarden. Het merk heeft nieuwe eigenaren gekregen en die hebben grote ambities, getuige de slogan die eveneens gepresenteerd werd: ‘The Revolution has begun’.

Eind 2017 werd duidelijk dat John Verberk en Mariska Verhees het bedrijf Fast & Speed overgenomen hebben. “We liepen al langere tijd rond met het idee om een autosportbedrijf te beginnen en onze diensten aan te bieden”, zegt Verhees in gesprek met de website DeCrozz.nl. “Maar het is lastig om tussen de gevestigde orde te komen. Toen Johnny Hakvoort te kennen gaf afscheid te willen nemen van de autocrosstak van zijn framebouwbedrijf, hebben we die kans met beide handen aangegrepen.”

Naast de thuisbasis van Verberk en Verhees in Baarle Nassau, huist Fast & Speed momenteel in Dinxperlo op slechts vijftien minuten van de oorspronkelijke locatie van het bedrijf. Daar zijn ze aan de slag gegaan. Gijs Rosier, framebouwer en lasser van beroep was een van de mannen die al bij F&S aan frames werkte. “Al het voorwerk voor het nieuwe frame is gedaan in Dinxperlo. Het knalrode frame is daarna afgebouwd in Baarle Nassau.” Kenmerken aan de vernieuwde Fast & Speed buggy is toch wel de verfrissende look, het fluor rood in combinatie met de carbon look. “De doelstellingen zijn om de productielijn door te zetten, maar ook deze open staan voor nieuwe ontwikkelingen binnen de autocross. Vooral in de wereld is stilstaan geen optie, met onze enthousiaste team willen met de klant de uitdaging aangaan om mooie en kwalitatief goede en snelle race-buggy’s te bouwen en ontwikkelen.” aldus Mariska Verhees.